Blog

Cum să vă resetați vechiul Mac înainte de a plăti să-l vindeți

Vânzarea vechiului tău Mac este ușoară după ce toată valoarea de revânzare a dispozitivelor Apple o depășește pe toți concurenții săi. Cu toate acestea, este partea în care ați resetat Mac-ul înainte de a-l vinde, este puțin cam dificil.

Deși laborios, este important să vă dedicați întreaga atenție procesului. La urma urmei, nu doriți să vă pierdeți datele prețioase sau, mai rău, să le transmiteți altcuiva. Acest ghid vă va ajuta să vă pregătiți Mac-ul pentru vânzare; acoperind toți pașii majori, cum ar fi copierea de rezervă, dezactivarea serviciilor și caracteristicilor, restabilirea setărilor din fabrică, ștergerea hard diskului și reinstalarea macOS din nou.

Cum să restaurați setările din fabrică pentru Mac înainte de a-l vinde

Pe hârtie, putem împărți procesul în trei etape largi - etapa de pregătire, ștergerea hard diskului și reinstalarea macOS. În ultimele două, cea mai mare parte a lucrării va fi realizată de Mac; trebuie doar să setați instrucțiunile și să beți o cafea sau două, în timp ce procesele sunt complete.

Deși etapa de pregătire necesită atenția dvs. deplină, de exemplu, puteți pierde documente esențiale dacă backupul nu este efectuat corect. Deci, respirați adânc înainte de a începe să ștergeți vechiul dvs. Mac și urmați cu atenție pașii menționați mai jos.

Ce trebuie să faceți înainte de a vinde sau de a vinde un Mac

Crearea copiei de rezervă

Acesta nu este un brainer, backup-ul este un pas distinct și necesar înainte de a vă șterge Mac-ul. Nu este o procedură foarte complicată, am împărtășit deja pași pentru a crea o copie de rezervă folosind Time Machine pe Mac.

O altă modalitate de a vă proteja datele prețioase este să vă transferați direct datele de pe vechiul dvs. Mac pe cel nou. Rețineți că copierea de rezervă poate dura mult timp, deși puteți folosi hack-ul nostru pentru a accelera copierea de rezervă a mașinii prin comenzi de terminal pentru a accelera procesul.

În timp ce o copie de rezervă este inevitabilă în timpul unei resetări totale, toată lumea ar trebui să încorporeze acest obicei în mod regulat. Salvarea dispozitivelor dvs. salvează datele dvs. din orice accident neprevăzut. De exemplu, Mac-ul dvs. este pierdut și, în timp ce încercați să îl recuperați prin funcția Găsește-mi Mac-ul de la Apple, puteți șterge de la distanță Mac-ul pentru a-l proteja, deoarece aveți deja o copie de rezervă actualizată.

Anulați autorizarea tuturor serviciilor dvs. Apple

Cu ID-ul dvs. Apple, creați un ecosistem; în care toate dispozitivele dvs. Apple sunt interconectate. Acest lucru poate reprezenta o amenințare pentru confidențialitatea dvs. și a noului proprietar, prin urmare, deconectați-vă de la iTunes, iCloud, iMessage și toate aplicațiile terțe ale căror licențe le-ați cumpărat, cum ar fi Photoshop.

Mai mult, nu uitați să eliminați Mac de pe dispozitivele dvs. de încredere. Pentru tutoriale detaliate, consultați ghidul nostru complet privind dezautorizarea computerului Mac. Deși opțional, va fi mai înțelept dacă anulați, de asemenea, toate dispozitivele Bluetooth, cum ar fi tastaturile, mouse-ul, difuzoarele sau căștile.

Pentru a despărți dispozitivele Bluetooth, accesați simbolul logo-ului Apple () și selectați Preferințe sistem . Faceți clic pe Bluetooth , în timp ce treceți cu mouse-ul peste dispozitive, o cruce (x) va apărea lângă numele dispozitivului. Faceți clic pe cruce pentru a elimina , deoarece fereastra de dialog vă cere să confirmați.

Nu doar pentru Mac-ul dvs., ar trebui parcurși pași similari pentru toate dispozitivele Apple. Consultați ghidul nostru exclusiv pentru lucrurile pe care ar trebui să le faceți cu siguranță înainte de a vă vinde iPhone-ul.

Cum să ștergeți vechiul dvs. Mac înainte de a-l vinde

Cel mai bun mod de a șterge Mac-ul înainte de a-l vinde este să ștergeți hard diskul și să reinstalați macOS. Deși există aplicații terțe disponibile pe Mac-ul dvs. Apple Store, Mac oferă o modalitate destul de ușoară de a restabili setările din fabrică.

Înainte de a merge mai departe, vă rugăm să vă asigurați că pașii menționați mai sus au fost luați în considerare.

Pasul 1. Reporniți computerul Mac și țineți apăsat Comanda (⌘) + R , în timp ce discul de pornire se trezește până când vedeți sigla Apple.

Pasul 2. Mac va porni acum în MacOS Recuperare , selectați limba preferată din opțiunile date.

Pasul 3. Selectați Disk Utility din opțiuni și faceți clic pe Continuare .

Pasul 4. Faceți clic pe Vizualizare din bara de meniu și alegeți Afișare toate dispozitivele.

Pasul 5. Selectați discul de șters din bara laterală; numele implicit pentru discul de pornire este Macintosh HD.

Pasul 6. Faceți clic pe butonul Șterge din bara de meniu

Pasul 7. Accesați secțiunea Formatare a ferestrei de dialog și selectați APFS sau Mac OS Extended (Journaled) în funcție de formatul unității dvs.

Pasul 8. Dacă opțiunea Scheme este disponibilă, selectați GUID Partition Map . Apoi faceți clic pe Ștergere pentru a începe ștergerea.

Pasul # 9. Procesul va dura ceva timp, după ce ați terminat, faceți clic pe Utilitarul de disc din colțul din stânga sus al ecranului și selectați Închideți utilitarul de disc din meniul derulant.

Cum se reinstalează sistemul de operare Mac

După renunțare, veți fi direcționat înapoi la fereastra Utilitar, dacă nu reporniți computerul Mac. Asigurați-vă că instalați macOS prin modul de recuperare, deoarece nu veți avea nevoie să introduceți ID-ul Apple pentru această metodă.

Rețineți că veți avea nevoie de o conexiune la internet constantă pentru instalare. Alegeți Wi-Fi din bara de meniu, dacă este disponibilă o conexiune.

Pasul 1. Dacă reporniți Mac-ul, apăsați oricare dintre combinațiile de taste menționate mai jos până când logo-ul Apple apare pentru rezultatul dorit.

  • Comandă (⌘) + R : Aceasta va instala cea mai recentă versiune de macOS care a fost instalată pe Mac
  • Opțiune + Comandă (⌘) + R : Aceasta va face upgrade la cel mai recent macOS care este compatibil cu Mac-ul dvs.
  • Shift + Opțiune + Comandă (⌘) + R : Aceasta va instala macOS-ul original livrat împreună cu dispozitivul sau cea mai apropiată versiune încă disponibilă

Pasul 2. Când apare fereastra utilitarului , selectați Reinstalați macOS sau Reinstalați OS X  și faceți clic pe Continuare.

Pasul 3. Urmați instrucțiunile de pe ecran și selectați discul dorit când vi se solicită.

Pasul 4 . Faceți clic pe Instalare și așteptați finalizarea instalării. În timpul instalării, Mac va reporni de mai multe ori.

Acesta vă poate arăta o bară de progres sau ecranul poate rămâne gol timp de câteva minute. Nu închideți capacul și nu puneți Mac-ul în somn.

Pasul 5. Odată finalizat, Mac-ul dvs. repornește la un asistent de configurare. Nu finalizați configurarea pentru a permite noului proprietar să finalizeze instalarea cu propriile informații. Apăsați Comandă (⌘) + Q pentru a părăsi asistentul și faceți clic pe Închidere .

Că toți oamenii !!

Delogare…

Fie că vindeți, oferiți sau tranzacționați pe Mac-ul dvs., este crucial să vă protejați datele și detaliile personale de a intra în mâna altcuiva.

Ați putea dori, de asemenea, să citiți:

  • Cum să vă restaurați computerul Mac dintr-o copie de rezervă
  • Cele mai utile comenzi terminale macOS pe care ar trebui să le încerce fiecare utilizator Mac
  • Cum se modifică setările pentru font și culoare în aplicația Mac Mail

În cazul în care vă confruntați cu o problemă în timp ce vă resetați computerul Mac, nu ezitați să ne trimiteți ping pentru ajutor, fie în secțiunea de comentarii.